1.Informatica  .  2.Carti  .  3.Contact  .  4.Comenzi  .  5.Afiliere  .  6.Pagina principala
Copiii mei Un invatamint matematic performant
este calea spre prosperitate si libertate.
 

Programul Pitagora este si proiectul tau !

Ce trebuie sa invatam la scoala.
Care este rostul scolii ?
Ce voi face dupa ce termin scoala ?
Pentru ce invat ? ....
Concluzia : trebuie sa ne punem intrebarile fundamentale si sa-i intrebam si pe ceilalti pentru a afla raspunsurile potrivite.

Rostul acestui site este sa provoace intrebarile fundamentale, sa colecteze raspunsurile oamenilor si sa propuna un proiect adevarat de reforma.

Totul depinde de oameni - in ce masura sunteti dispusi sa iesiti din zona de comoditate personala ca sa dati raspunsuri. Problema este nu numai daca va pasa ce se intimpla in educatie, dar si daca sesizati cit de direct este implicata scoala in standardul nostru de viata.

Nu este suficient sa-ti doresti, nu este suficient sa vrei, trebuie in primul rind sa stii. Nu poti avea viziune fara scoala, fara stinta de carte, nu poti avea o scoala de calitate fara viziune asupra viitorului, succesul si prosperitatea vor fi ale celor care produc cunostinte, tehnologii, stiinta, idei, etc...

Ar trebui sa mergem la scoala ca la biserica - ori de cite ori avem probleme si zilnic pentru a ne informa. Dar acum daca mergem la scoala ne asteapta doar niste usi inchise - vorbesc despre adulti, desigur. Pentru ca rostul scolii viitorului este sa-i integreze si pe adulti.


office.andorsis@yahoo.com andorsis@gmail.com
Copyright-©-2007 Andorsis


Programul Pitagora - Scoala celei mai mari sanse

Va propunem o tehnologie completa pentru producerea educatiei pentru integrare si prosperitate - Programul Pitagora:

Un proiect - Educatia pentru viitor si integrare

Scoala celei mai mari sanse

Va prezint în rezumat elementele esentiale ale unui proiect care trebuie sa duca la schimbarea masiva a sistemului de învatamânt din România; acest proiect trebuie sa fie opera colectiva pentru a avea sanse sa se impuna. Eu ma angajez sa asigur publicitatea proiectului si coordonarea sa la nivel national.

1. Scolile si profesorii vor fi clasificati dupa anumite criterii :

- rezultatele elevilor la testele nationale(semestriale)

- rezultatele elevilor la olimpiade si concursuri scolare cu existenta nationala

- dotare tehnica : laboratoare,calculatoare,mijloace audio-video

- lucrari stintifice, doctorat, o a doua facultate,cursuri de calificare,grade didactice, etc

- rezultatele la inspectiile scolare

- existenta unor proiecte de cercetare proprii; cercetare în domenii didactice sau nu

- existenta unor softuri educationale proprii

- folosirea unor softuri specializate, în procesul instructiv- educativ

- clasificarea nationala a scolilor: scoli ? , ??, ???, ????, ?????

2. Salariile profesorilor

În functie de clasificarea scolii trebuie sa existe o grila de salarizare, aceeasi la nivel national, pentru profesori(la munca si calificare egale , salarii egale). Pe aceasta grila se vede salariul pentru fiecare profesor dupa clasa sa si a scolii, dar un profesor poate primi un salariu mai mare sau mai mic daca el accepta si daca asa a hotarât consiliul de administratie care l-a angajat.

Statul trebuie sa asigure prin buget salariul minim: de exemplu pentru un profesor începator un minimum de 300 de euro se impune.

3. Consiliul de administratie

Consiliul de administratie are în componenta sa : profesori, parinti,elevi,sponsori.

Printre atributiile sale sunt : aprobarea bugetului anual, angajarea profesorilor, clasificarea scolilor si a profesorilor, stabilirea materiilor optionale,etc.

Consiliu de administratie hotaraste angajarea profesorilor pe baza de contract individual, precum si salariile acestora(o parte finantata de stat, iar restul din resurse proprii si bugete si taxe locale,fonduri atrase, etc.), alegerea managerului si asistentilor, cursurile optionale din învatamântul vocational si cel obligatoriu, aproba bugetul si verifica executia acestuia, aproba investitiile, etc.

4. Programele de învatamânt

Centrarea procesului instructiv-educativ pe elev si talentele sale; îndrumarea catre cerintele pietei si catre realizarea talentelor individuale.

Programele de învatamânt trebuie sa asigure integrarea imediata a absolventului de liceu pe piata muncii. Fiecare absolvent trebuie sa aibe cunostinte practice despre: contabilitatea intreprinderii, gestiunea stocurilor, salarii, mijloace fixe, managementul intreprinderii, cum se începe o afacere, politici de piata, publicitate, vânzari, legislatie, informatica, mecanica, constructii, electrician, etc.

Diplome si certificate de calificare la sfârsitul liceului; fiecare elev poate sa obtina mai multe astfel de certificate în functie de cursurile optionale pe care le-a urmat. Orientarea fiecarui elev este astfel, perfect individualizata. Practica se poate face si în afara scolii, la unitatile cu care scoala are contract; astfel de unitati ar putea primi de la stat anumite facilitati(impozite si taxe mai mici, credite, etc.)

5. Programele scolare pe 3 nivele: nivel minimal(obligatoriu),nivel mediu(Bine+FB),nivel olimpic(ore de pregatire prevazute în programa)

Elevii din clasele 1-4 vor face orele de pregatire vocationala cu profesorii din clasele 5-8, cei din clasele 5-8 cu profesorii din liceu, iar clasele 9-12 cu profesori universitari

Acum sunt prea multe ore obligatorii si prea putina libertate pentru elevi si parinti; educatia este prea putin diversificata. Trebuie mai multe ore optionale si mai multa libertate de alegere; consiliul de administratie poate hotarâ ce este mai bine pentru elevii dintr-o anumita zona.

6. Scoli de stat,scoli private- finantare

-o lege a sponsorizarii educatiei si cercetarii

-8% din PIB; SUMELE SE DUC LA scoli(de stat sau particulare) dupa numarul elevilor; pentru ca sumele acestea se constituie din taxele platite de parinti si nu trebuie discriminati elevii de la scolile particulare

-scoli private-desfintarea scolilor de stat; împroprietarirea profesorilor

-burse de merit

-taxe scolare - un plus fata de 8%PIB, suportate de parinti, administratiile locale, sponsori, venituri proprii , la anumite scoli de performanta(performanta tine de rezultatele elevilor , dar si de capacitatea scolii în a atrage astfel de fonduri) si cu aprobarea consiliului( conform cu clasificarea nationala a scolilor)

-educatia nu trebuie impozitata

-subventionarea scolilor cu putini elevi din motive obiective(comunitati izolate,etc.)

-subventionarea elevilor merituosi care nu dispun de fonduri din motive obiective si ale caror performante le-ar da dreptul sa studieze la o scola mai buna

-elevii de la scolile de stat pot pleca la scoli private

7. Scopul educatiei

Educatia pentru afaceri: trebuie încurajata intrarea în afaceri a tinerilor înca de pe bancile liceului. Cei cu idei si educatie de calitate trebuie sa reuseasca pe piata muncii. Scolile si universitatile trebuie sa devina adevarate laboratoare de afaceri: proiecte, legislatie, management, asistenta permanenta, colaborare, piata. Mai multa practica ; în momentul acesta scoala nu-si extrage programele din necesitatile pietei pe care o ignora cu desavârsire. Scopul educatiei trebuie sa fie integrarea si cultivarea talentelor, omul multifunctional.

Educatia pentru inovatie: mai multa practica, mai multa cercetare, o educatie pentru inovatie(motorul dezvoltarii si regulatorul pietei libere si capitalismului):

a) proiecte de cercetare universitare finantate de stat

b) proiecte de cercetare în învatamântul preuniversitar finantate de stat

c) elaborarea de proiecte si eseuri la fiecare disciplina pentru obtinerea notei finale ; sistemul de notare trebuie centrat pe performantele finale de la testele nationale, iar notele la lucrarile din parcurs sa fie doar indicatii de performanta.

Educatia pentru integrare: un nou umanism bazat pe valori(studiul aprofundat si nu extensiv ca în prezent al valorilor românesti si europene). Educatia pentru libertate si democratie: studierea principiilor democratiei si libertatii la toate clasele. Modele de societati libere; natiunea americana. Declaratia universala a drepturilor omului. Uniunea Europeana. Constitutia. Principii si notiuni de drept.

Studiul mai profund al istoriei bazat pe valori si contexte europene ar putea aduce un plus de toleranta si un plus de patriotism. Studierea istoriei marilor curente stiintifice, religioase si filosofice. Studiul ecologic si al marilor provocari care ne astepta, etc.

N.B. Participati cu sugestii pentru a schimba viitorul. Multiplicati si transmiteti mai departe acest material; aceasta stafeta a generozitatii si dragostei fata de popor va aduce prosperitate si integrare si libertate pentru toti. Cu multumiri si consideratie :

Proiect : EDUCATIE PENTRU VIITOR

Scop : crearea unei noi legi a învatamântului

- ce este învatamântul românesc astazi; ce este bun si ce este rau

- sugestii pentru o educatie mai eficienta

- o educatie pentru toti: elevi slabi,elevi buni, elevi exceptionali

- o educatie pentru viitor: lumea de mâine si educatia de astazi

- o educatie pentru inovatie si cercetare

- o educatie pentru solidaritate si pace

- o educatie pentru o planeta curata

- o educatie pentru lumea care va produce cunostinte

- dotare

- organizare si finantare

- profesorii si inspectorii

- rolul ministerului si al statului

- subordonare pe verticala si orizontala

- parintii si elevii

- concursuri scolare

- scoli private si scoli de stat

Finalitatea proiectului: sustinerea în parlament a acestui proiect de lege

Mod de lucru:

- crearea unui colectiv care sa elaboreze un preproiect

- invitarea unor profesori din exterior care sa participe la elaborarea proiectului

- listarea proiectului pe Internet înca din faza de elaborare astfel ca oricine doreste sa participe sa-si poata expune ideile

- forma finala a proiectului sa fie opera unor juristi

- cooptarea unui senator interesat sa sustina în parlament proiectul

Un proiect - Educatia pentru viitor si integrare

Scoala celei mai mari sanse

Daca vom compara subiectele care se dau acum la BAC si la admiterea în liceu cu subiectele similare din 1989 vom observa o involutie în domeniul calitatii serviciilor de educatie dupa revolutie; subiectele sunt din ce în ce mai usoare , iar rezultatele sunt din ce în ce mai proaste.

Desi sau produs foarte multe modificari în învatamântul românesc, în special în învatamântul universitar, baza acestuia, învatamântul primar si gimnazial, a ramas, din punct de vedere practic, aproape neschimbata: programa nu prevede nici un fel de adecvare la individualitatea elevului, desi în legea învatamântului se face referire la necesitatea unei pregatiri speciale pentru elevii foarte dotati, elevii sunt tratati ca o masa amorfa, fara individualitati. De asemenea nu exista o adecvare si o orientare a programelor scolare catre necesitatile pietei si nici catre realitatea stiintifica si tehnologica a secolului XXI. Ideea unei reforme în domeniul învatamântului si educatiei trebuie sa aibe în centru elevul si talentele si nevoile sale, dar si cerintele pietei muncii si realitatea stiintifica si tehnologica a secolului XXI, precum si realitatea din mediul de afaceri românesc. De asemenea educatia pentru integrare, educatia ecologica si umanista sunt în mare suferinta. Educatia actuala goleste aproape de continut sintagma si destinul omului, acela de a fi, deci, fiinta politica. De aceea educatia trebuie redefinita, printr-o structura dinamica, adica o lege clara si permisiva, prin privatizarea învatamântului în proportie de cel putin 60% în viitorii 5 ani, prin finantare masiva în urmatorii 10 ani si mai ales prin construirea unui consens national în acest domeniu-ceea ce ar permite elaborarea unei politici coerente pe termen lung.

1. Ce este învatamântul românesc astazi; ce este bun si ce este rau

a) predominanta scolilor de stat

b) hipercentralizare-MEC hotaraste tot ce e important, mai ales în ciclul primar si gimnazial

c) politizarea managementului-directori si inspectori numiti pe criterii politice

d) profesori prost platiti si deprofesionalizati

e) lipsa criteriilor de evaluare a profesorilor, scolilor si elevilor

f) lipsa unei agentii nationale si a criteriilor pentru evaluarea profesorilor, scolilor si elevilor (ANEPS)

g) un institut national pentru stiintele educatiei si pentru elaborarea politicilor nationale si a criteriilor de evaluare în acest domeniu (INSE); care sa centralizeze si sa elaboreze proiecte si programe

h) elaborarea unui model de societate acceptat de partidele politice si de catre societatea civila, specific românesc, pe termen mediu si lung si modelarea educatiei conform cu acest scop

i) etatism exagerat

j) lipsa cercetarii la nivelul învatamântului preuniversitar

k) simpozioane ale profesorilor si elevilor(teme de cercetare-premii nationale)

l) prea multe ore obligatorii si prea putina libertate pentru elevi si parinti

m) ciclul initiere-aprofundare-specializare parcurs la toate nivelele, educatie continua: scolile si universitatile în colaborare cu firme private pot organiza diverse cursuri postliceale si postuniversitare cu taxa

n) educatia pentru afaceri: trebuie încurajata intrarea în afaceri a tinerilor înca de pe bancile liceului. Cei cu idei si educatie de calitate trebuie sa reuseasca pe piata muncii. Scolile si universitatile trebuie sa devina adevarate laboratoare de afaceri: proiecte, legislatie, management, asistenta permanenta, colaborare, piata.

o) Centrarea pe elev si talentele sale; îndrumarea catre cerintele pietei si catre realizarea talentelor individuale.

p) O anumita(pentru ca evaluarea nationala impune un anumit cadru) independenta a scolilor în stabilirea programelor de învatamânt.

q) Lipsa pluralismului cultural, religios si ideologic; lipsa studierii culturii române comparate.

r) Noi de la râm ne tragem sau de la geto-daci ? Ce s-a ales de stramosii nostri dacii si de limba lor ? Dar alfabetul dacic, a existat sau nu ? Au fost dacii singurii analfabeti din Europa ?

s) Studiul istoriei comparate, a filosofiei istoriei mai degraba decât studiul faptelor de vitejie. Istorie sociala si culturala, istorie politica, istorie stiintifica si tehnologica, civilizatie româneasca. Istoria civilizatiei universale. Istoria minoritatilor. Istoria diverselor curente religioase. Istoria ideologiilor. Istoria fascismului si comunismului- cele doua mari crime ale secolului 20. Istoria culturii si filosofiei.

t)

2. Sugestii pentru o educatie mai eficienta

a) Educatia pentru libertate si democratie: studierea principiilor democratiei si libertatii la toate clasele. Modele de societati libere; natiunea americana. Declaratia universala a drepturilor omului. Uniunea Europeana. Constitutia. Principii si notiuni de drept.

b) Programele de învatamânt trebuie sa asigure integrarea imediata a absolventului de liceu pe piata muncii. Fiecare absolvent trebuie sa aibe cunostinte practice despre: contabilitatea intreprinderii, gestiunea stocurilor, salarii, mijloace fixe, managementul intreprinderii, cum se începe o afacere, politici de piata, publicitate, vânzari, legislatie, informatica, mecanica, constructii, electrician, etc.

c) depolitizarea învatamântului

d) stabilitate legislativa

e) proiecte de cercetare în universitati

f) studiul economic si al politicii în scoala, la toate nivelele

u) programele scolare pe 3 nivele: nivel minimal(obligatoriu),nivel mediu(Bine+FB),nivel olimpic(ore de pregatire prevazute în programa)

v) elevii din clasele 1-4 vor face orele de pregatire vocationala cu profesorii din clasele 5-8, clasele 5-8 cu profesorii din liceu, iar clasele 9-12 cu profesori universitari

w) o lege a sponsorizarii educatiei si cercetarii

x) 8% din PIB; SUMELE SE DUC LA scoli(de stat sau particulare) dupa numarul elevilor

y) scoli private-desfintarea scolilor de stat; împroprietarirea profesorilor

z) burse de merit

aa) taxe scolare - un plus fata de 8%PIB, suportate de parinti , la anumite scoli de performanta si cu aprobarea consiliului(clasificarea nationala a scolilor: scoli ? , ??, ???, ????, ?????)

bb) educatia nu trebuie impozitata

cc) subventionarea scolilor cu putini elevi din motive obiective(comunitati izolate,etc.)

dd) subventionarea elevilor merituosi care nu dispun de fonduri din motive obiective

ee) elevii de la scolile de stat pot pleca la scoli private

ff) salariile profesorilor depind si de scoala în care lucreaza; salariile sunt specifice scolilor, fixate de scoli prin consiliu, conform clsificarilor nationale, între anumite limite, conform unor grile de salarii

gg) de prevazut numarul maxim admisibil, de elevi dintr-o clasa(15-20); salarii mai mari pentru elevii în plus

hh) consiliu: profesori, parinti, elevi; alege conducerea scolii

ii) bancile sa acorde credite de studiu; garantii de la stat si/sau de la firme private

jj) program de studii prelungit: scola 4 ore, sport 2 ore, masa 1 ora, teme si studiu 4 ore

kk) încurajarea dezvoltarii la scara nationala a industriei de filme si softuri educationale prin intermediul unor firme private(care pot fi chiar si scolile si universitatile).

ll) INSE ELABOREAZa POLITICI Si criterii de evaluare si ANEPS evalueaza scolile si elevii, iar MEC urmareste functionarea sistemului, asigura managementul si finantarea de baza.

mm)

3. O educatie pentru toti: elevi slabi,elevi buni, elevi exceptionali

a) învatamânt vocational

b) sarcina minima, sarcina medie si sarcina didactica maximala; pentru performante speciale se pot elabora programe speciale (de exemplu un elev de 11 ani ar putea sa fie si student,etc.)

c)

4. O educatie pentru viitor: lumea de mâine si educatia de astazi

a) policalificare înca din liceu, multa practica

b) educatie permanenta

c) diplome si certificate de calificare; fiecare elev poate sa obtina mai multe astfel de certificate în functie de cursurile optionale pe care le-a urmat. Orientarea fiecarui elev este astfel, perfect individualizata.

d)

5. O educatie pentru inovatie si cercetare-inovatia este motorul societatii

a) proiecte de cercetare universitare finantate de stat

b) proiecte de cercetare în învatamântul preuniversitar finantate de stat

c) elaborarea de proiecte si eseuri la fiecare disciplina pentru obtinerea notei finale ; sistemul de notare trebuie centrat pe performantele finale, iar notele la lucrarile din parcurs sa fie doar indicatii de performanta

d)

6. O educatie pentru solidaritate si pace

a) religie, istoria religiilor, marile curente religioase ale lumii, morala

b) politica, marile curente

c) drept

d) diplomatie

e) marile cueriri ale stiintei, istoria stintelor

f) ecologie

g)

7. O educatie pentru o planeta curata

a) ecologie

b) tehnologii

c) marile cuceriri ale stiintei

d)

8. O educatie pentru lumea care va produce cunostinte

a) lumea de mâine va fi o lume care va produce mai ales cunostinte si tehnologii, în statele cele mai avansate, iar productia se va muta în lumea saraca; putem iesi din aceasta lume însa , investind în educatie

9. Dotare

a) 15-20 de elevi în clasa, deci o dublare a numarului de scoli

b) programele scolare pe 3 nivele de performanta: pentru elevii slabi trebuie sa existe programe speciale de integrare, care sa porneasca de la talentele fiecaruia

10. Organizare si finantare

a) surse multiple: buget,local,fonduri speciale(burse,concursuri,etc.),sponsori,venituri proprii,credite intene si externe, programe PHARE (si altele,Leonardo da Vinci,SOCRATES,etc.)

b) biblioteci

c) laboratoare

d) sali de sport

e) cantine

f) informatizare

g) dotari speciale pentru studiul vocational(instrumente muzicale,laboratoare,ateliere ale artelor(pictura,sculptura,teatru,…),limbi straine, etc.)

h) 12 clase obligatoriu

i) consiliu de administratie:parinti,copii,profesori. El hotaraste angajarea profesorilor pe baza de contract individual, precum si salariile acestora(o parte finantata de stat, iar restul din resurse proprii si bugete si taxe locale,fonduri atrase, etc.), alegerea managerului si asistentilor, cursurile optionale din învatamântul vocational si cel obligatoriu, aproba bugetul si verifica executia acestuia

j) finantarea de catre stat ar putea sa fie doar partiala: anumite scoli pot pretinde taxe în plus fata de sumele alocate pentru fiecare elev de la buget si care sunt constante pentru fiecare elev(cu exceptia burselor de merit sau alte subventii pentru talente speciale)

k) fiecare scoala stabileste propriul pret, dar folosind o grila si în conformitate cu evaluarea sa la nivel national; pentru anumite activitati/servicii educationale se pot percepe taxe separat(de exemplu un curs de programare pentru web, sau un curs special cu un anumit pictor, etc.)

11. Profesorii si inspectorii

a) clasificare dupa rezultate: lucrari didactice si de specialitate, rezultatele elevilor la concursurile scolare si la testele nationale, notele de la inspectii(contestatii la ME/autoritatea nationala de evaluare a profesorilor si scolilor(ANEPS)).

b) inspectii periodice cu notarea profesorilor

c) cariera profesorilor sa depinda în principal de performantele la catedra. Pe baza coeficientului valoric al clasei , stabilit pe baza testelor nationale , se stabileste o grila de salarizare

12. Rolul ministerului si al statului

a) organizarea testelor nationale pentru clasele 1-12

b) ANEPS

c) Definirea standardelor nationale; evaluarea scolilor, elevilor si profesorilor

d) Urmarirea realizarii politicilor educationale elaborate de INSE

13. Subordonare pe verticala si orizontala

a) scola-administratia locala-minister

b) scola primara-gimnaziu, gimnaziu-liceu, liceu-universitati

14. Parintii si elevii

a) fac parte din consiliul de administratie al scolii

15. Concursuri scolare

a) organizarea testelor nationale pentru clasele 1-12; ar putea fi organizate de firme private

b) olimpiade : scoala,sector/localitate, municipiu/judet, tara

c) concursuri locale/internationale

d) admiterea într-o scoala, liceu, facultate se face pe baza unor probe organizate de scoala respectiva

e) bacalaureat: examen national+diploma+certificate de calificare

f) diplome pentru postliceale: facultati, universitati, scoli si cursuri

g) master, doctorat, etc.

Carti - pentru promovarea sistemului propus de noi(Scoala celei mai mari sanse), un invatamint diferentiat si orientat spre promovarea si edificarea talentelor elevilor.


1.Mihai Ciobanu - Matematica clasele 1,2,3,4.

O carte care a aparut la Editura
Andorsis si care trebuie sa fie pe masa oricui - biblia celor isteti.

Click aici catre prezentare

Cartea poate fi comandata prin email si costa 12 RON. Daca o comandati o primiti prin posta , taxele postale fiind incluse in pret. De asemenea beneficiati si de sfaturile mele prin email; adica puteti sa-mi scrieti si eu va raspund. Putem avea un dialog continuu, atit in timpul anului scolar cit si in vacanta.

Asistenta continua din partea mea poate fi un avantaj.

1.Cartea pune accentul pe cultivarea inteligentei si creativitatii. Exercitiile seamana cu testele de inteligenta, fara sa se substituie acestora. Folosirea testelor de inteligenta nu este inca acceptata pe scara larga in Romania, dar folosirea lor in clasa pentru formarea si antrenamentul mintii elevilor din clasele 1-8 da rezultate excelente de care profita pregatirea la celelalte materii : matematica, informatica, stiinte, literatura, etc... Daca lucrati sistematic astfel de exercitii veti observa ca elevii devin mai ingeniosi si mai siguri pe ei. De asemenea ei vor lucra cu mai multa placere si la matematica. Principiul este simplu:exersind, capeti noi deprinderi si cistigi viziune.

1.Mihai Ciobanu - Matematica clasele 1,2,3,4.

Comanda prin email si in maxim 7 zile vei primi cartea prin posta. Plata la ridicarea coletului.


2.Mihai Ciobanu - Matematica clasa 5.

O carte care a aparut la Editura
Andorsis si care trebuie sa fie pe masa oricui - biblia celor isteti.

Click aici catre prezentare

Cartea in 2 volume poate fi comandata prin email si costa 20 RON. Daca o comandati o primiti prin posta , taxele postale fiind incluse in pret. De asemenea beneficiati si de sfaturile mele prin email; adica puteti sa-mi scrieti si eu va raspund. Putem avea un dialog continuu, atit in timpul anului scolar cit si in vacanta.

Asistenta continua din partea mea poate fi un avantaj.

2.Cartea pune accentul pe cultivarea inteligentei si creativitatii. Fiecare lectie este structurata pe 5 nivele de performanta: tema de casa, test de control, test pentru isteti, exercitii pentru olimpiada, exercitii dificile. Cartea este astfel conceputa incit sa poata fi folosita la predarea in clasa conform programei, dar sunt si teme suplimentare pentru cercurile de elevi. Exercitiile de la nivelul 3 seamana cu testele de inteligenta, fara sa se substituie acestora, dar rezolvarea lor aduce beneficii extraordinare pentru educatie , in general. Ultimele doua nivele se adreseaza in special elevilor care vor sa participe la olimpiade si concursuri, dar ar trebui incercate de catre toti elevii.

2.Mihai Ciobanu - Matematica clasa 5(semestrul I+II).

Comanda prin email si in maxim 7 zile vei primi cartea prin posta. Plata la ridicarea coletului.


3.Mihai Ciobanu - Matematica clasa 5-6.

O carte care a aparut la Editura
Elis si care trebuie sa fie pe masa oricui - biblia celor isteti.

Click aici catre prezentare

Cartea, 500 de pagini, poate fi comandata prin email si costa 20 RON. Daca o comandati o primiti prin posta , taxele postale fiind incluse in pret. De asemenea beneficiati si de sfaturile mele prin email; adica puteti sa-mi scrieti si eu va raspund. Putem avea un dialog continuu, atit in timpul anului scolar cit si in vacanta.

Asistenta continua din partea mea poate fi un avantaj.

3.Cartea pune accentul pe cultivarea inteligentei si creativitatii. Fiecare lectie este structurata pe 5 nivele de performanta: tema de casa, test de control, test pentru isteti, exercitii pentru olimpiada, exercitii dificile. Cartea este astfel conceputa incit sa poata fi folosita la predarea in clasa conform programei, dar sunt si teme suplimentare pentru cercurile de elevi. Exercitiile de la nivelul 3 seamana cu testele de inteligenta, fara sa se substituie acestora. Geometria pentru clasa 6, respecta programa, iar lectiile sunt elaborate pe 5 nivele; sunt foarte multe exercitii, de la simplu la complex, pentru ca deobicei geometria ridica probleme.

3.Mihai Ciobanu - Matematica clasa 5-6.

Comanda prin email si in maxim 7 zile vei primi cartea prin posta. Plata la ridicarea coletului.


4.Mihai Ciobanu - Matematica clasa 7-8.

O carte care a aparut la Editura
Elis si care trebuie sa fie pe masa oricui - biblia celor isteti.

Click aici catre prezentare

Cartea, 500 pagini, poate fi comandata prin email si costa 20 RON. Daca o comandati o primiti prin posta , taxele postale fiind incluse in pret. De asemenea beneficiati si de sfaturile mele prin email; adica puteti sa-mi scrieti si eu va raspund. Putem avea un dialog continuu, atit in timpul anului scolar cit si in vacanta.

Asistenta continua din partea mea poate fi un avantaj.

4.Cartea pune accentul pe cultivarea inteligentei si creativitatii. Fiecare lectie este structurata pe 4 nivele de performanta: nivel de baza, nivel de premiu, nivel de olimpiada, testare nationala. Cartea este astfel conceputa incit sa poata fi folosita la predarea in clasa conform programei, dar sunt si teme suplimentare pentru cercurile de elevi. Geometria pentru clasa 7, cuprinde foarte multe exercitii, de la simplu la complex. Geometria pentru clasa 8, reprezinta o introducere treptata si pe nivele in geometria in spatiu astfel incit fiecare sa reuseasca. Sunt foarte multe exercitii si probleme tipice, care pun in evidenta relatiile dintre elementele spatiului pentru a crea o buna reprezentare a spatiului.

4.Mihai Ciobanu - Matematica clasa 7-8.

Comanda prin email si in maxim 7 zile vei primi cartea prin posta. Plata la ridicarea coletului.


5.Mihai Ciobanu - Matematica clasa 1(CD GOLD).

O carte pe CD promovata de Editura
Andorsis si care trebuie sa fie pe masa oricui - biblia celor isteti.

Click aici catre prezentare

CD-ul poate fi comandat prin email si costa 120 RON. Dupa comanda primiti CD-ul prin posta , taxele postale fiind incluse in pret. De asemenea beneficiati si de sfaturile mele prin email; adica puteti sa-mi scrieti si eu va raspund. Putem avea un dialog continuu, atit in timpul anului scolar cit si in vacanta.

Asistenta continua din partea mea poate fi un avantaj.

5.CD-ul pune accentul pe cultivarea inteligentei si creativitatii. Exercitiile seamana cu testele de inteligenta, fara sa se substituie acestora. Formarea deprinderilor de gindire logica, a deprinderilor de calcul simbolic, formarea unor caractere independente, asimilarea unor modele abstracte pentru a putea jongla cu rationamentele matematice moderne, ... toate acestea deschid calea catre o scoala formativa, o scoala a talentelor si succesului. Am publicat aici un set de exercitii si probleme care au o tinta foarte precisa si ambitioasa : prin exercitii simple noi vrem sa-i ajutam pe copii sa gindeasca prospectiv si probabilistic. Combinatorica nu este numai o ramura a matematicii moderne, este esenta oricarei activitati umane, este esenta negocieri, este "arta razboiului" modern, tehnologic, stiintific si bazat pe producerea de cunostinte. Tarile mici se pot impune in domeniul inteligentei, de aceea trebuie sa investim in primul rind in educatie de calitate. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca elevii chiar au dreptul la cea mai buna educatie - nimeni nu poate hotari viitorul copiilor nostri. De aceea trebuie sa le dam ce este mai bun.

5.Mihai Ciobanu - Matematica clas 1(CD Gold).

Comanda prin email si in maxim 7 zile vei primi cartea prin posta. Plata la ridicarea coletului.


1.Teza cu subiect unic - clasa 8 din 5.12.2007
2.Teza cu subiect unic (subiectul de rezerva)- clasa 8 din 5.12.2007
3.Teza cu subiect unic - clasa 7 din 5.12.2007
4.Teza cu subiect unic (subiectul de rezerva)- clasa 7 din 5.12.2007