Programul Pitagora - Clasele 7-8

Ciclul gimnazial - perioada formarii deprinderilor intelectuale fundamentale si a acumularii de modele intelectuale formative.

Intentia noastra este sa va punem la dispozitie o carte pentru pregatirea curenta, dar mai ales avem in vedere pregatirea pentru performanta si nu numai(formarea operatiilor mentale fundamentale, formarea deprinderilor intelectuale esentiale, etc...) ...


1.O alta carte exceptionala pentru cei care vor o pregatire suplimentara: Culegere de exercitii si probleme de matematica pentru clasele 7-8.

Ce cuprinde aceasta carte: In primul rind trebuie spus ca am avut in vedere atit pregatirea pentru clasa cit si pregatirea pentru admiterea in liceu. Cartea promoveaza o pregatire diferentiata, multinivel astfel incit fiecare sa obtina rezultatele pe care si le doreste si sa aiba succes la admiterea in liceu.

Cartea reia tehnologia didactica prezentata mai sus : tema de casa, testul de control, test pentru isteti, nivelul de olimpiada, etc ...

Exista in sectiunea pentru clasa 8 teste speciale pentru testarea nationala astfel incit elevii sa-si poata recapitula materia, dar si sa inteleaga la ce nivel de performanta au ajuns, astfel incit fiecare sa ia masurile ce se impun.

Cartea aceasta este o cale catre libertate , inteligenta , creativitate si prosperitate pentru toti. Ea promoveaza o pregatire alternativa la actualele programe scolare si ,de aceea, este absolut necesara.

Cartea acopera īntreaga arie curriculara actuala: curriculum nucleu si curriculum extins, teste de evaluare, exercitii si probleme recapitulative , probleme de logica si matematica distractiva, fiind destinata pregatirii tuturor categoriilor de elevi , de la cei care au dificultati la matematica (testele de pe primele 3 nivele) pāna la cei dotati cu un talent deosebit pentru matematica (testele de pe urmatoarele doua nivele ).

Cartea cuprinde exercitii si probleme grupate tematic pe lectii , īn conformitate cu noua programa ; fiecare lectie cuprinde 5 teste pe 5 nivele de performanta. Aceasta carte pune īn evidenta , pentru prima oara cred, care este sarcina didactica minimala, obligatorie, si care sunt nivelele intermediare de performanta , pāna la cei care ajung la Olimpiadele Internationale.

Am scris aceasta carte pentru copii mei , pe baza testelor pe care le-am folosit ani de zile īn scoala si la meditatii si stiu ca rezultatele elevilor mei ma īndreptatesc sa o recomand si celorlalti: elevi, profesori, parinti. Am publicat aici un numar de teste (lectii); totusi fiecare elev care bate la portile performantei, trebuie sa īnteleaga ca trebuie sa rezolve cel putin de 3 ori mai multe exercitii decāt am publicat eu, daca vrea sa ajunga īn vārf.

Asa , cum un copil care vrea sa ajunga un fotbalist de talie internationala īsi petrece ore īn sir, zilnic, pe terenul de fotbal, tot asa, si micul matematician care vrea sa ajunga īn elita matematicienilor, o elita la fel de globala ca si cea a fotbalistilor , este drept aproape de loc televizata, dar la fel de reala, trebuie sa se pregatesca zilnic,3-4 ore , suplimentar .

Din pacate, aceasta pregatire suplimentara pentru cei talentati la matematica nu este oficializata; iar meditatiile particulare sunt privite , mai degraba , ca un fenomen negativ. Este drept ca toti ne māndrim cu succesele internationale ale elevilor – matematicieni romāni.

Nu ne ramāne decāt sa explicam diferentele enorme, dintre acesti copii si ceilalti. Aceasta carte se adreseaza si acestor copii, talentati; fiecare lectie are si doua teste pentru ei.

Nu-mi ramāne decāt sa le doresc tuturor succes. Eu m-am straduit din toate puterile pentru voi , si sunt convins ca lucrarea mea este o provocarea care va rodi.

Daca ai dificultati scrie-mi !

Puteti vedea mai jos citeva pagini ilustrative din aceasta carte(doar sectiunea pentru clasa 7):Puteti vedea mai jos citeva pagini ilustrative din aceasta carte(doar sectiunea geometrie pentru clasa 8):