1.Informatica  .  2.Carti  .  3.Contact  .  4.Comenzi  .  5.Afiliere  .  6.Pagina principala
Copiii mei Un invatamint matematic performant
este calea spre prosperitate si libertate.
 

Programul
Pitagora este
si proiectul tau !

Clasa 1 - cum sa nu-ti rupi piciorul de la primul pas .

Cei care rateaza clasa 1 la matematica sunt pierduti in spatiul non-matematic pentru totdeauna - dar matematica fundamenteaza aproape totul(lumea afacerilor, cercetarea, viata economica, viata de toate zilele, etc...), dar mai ales mintea oamenilor.

Insuccesul la matematica este masiv, el afecteaza peste 70% dintre elevi. Scoala oficiala nu are nici o explicatie si nici o solutie - ceea ce este normal din moment ce nu este in stare nici macar sa recunoasca insuccesul si sa-l insuseasca... Pentru ca-i apartine - nu copii sunt de vina, ci scoala(sistemul). Insuccesul la matematica este un exemplu clasic de insucces al unui sistem - eu afirm ca scoala romaneasca produce in mod necesar insucces. De ce ? Daca veti compara manualul pe care l-am scris eu pentru clasa 1 cu celelalte manuale care respecta programa nu numai in litera ei , ci si in spiritul ei(conceput sa produca insucces) veti intelege. Teoria oficiala, care rezulta din practica scolara, este ca ne nastem prosti si scoala ne desteapta. Eu spun ca adevarul este exact pe dos - ne nastem destepti si scoala oficiala de stat ne imbecilizeaza. Nu scoala in general, evident, ci scoala asa cum este ea acum organizata. Adica patru ani copiii sunt invatati sa rezolve celebra problema "Ana are doua mere, iar Ioana are de doua ori mai multe mere. Cite mere are Ioana ?".
Eu sustin ca dupa patru ani de penibile eforturi ale scolii de a implementa in mintea copiilor astfel de scheme de gindire, copiii nici nu mai reactioneaza la probleme care nu incep cu "Ana are doua mere....", adica mintea lor este absolut adormita si se mai trezeste doar cind se joaca.
Ce trebuie facut : este simplu, fiecare sa-si ia soarta in miini si sa hotarasca ce este mai bine pentru copilul lui. Nu mai asteptati de la scoala note, premii, diplome si alte cadouri cu sclipici, ele nu au nici o valoare.
Dupa atitia ani de scoala si atitea ministeriate care au secatuit buzunarele oamenilor ei nu au fost in stare sa elaboreze nici macar niste principii clare si eficiente si obiective de evaluare a elevilor : acum lucrurile se petrec cam asa, Ionica este scos la tabla si invatatorul il intreaba "Ionica, spunemi te rog, cit fac doi si cu doi ?". Bravo Ionica, premiul 1 cu felicitari. Din pacate insa, cind este scos la tabla Marinica, invatatoare intreaba, pentru ca asa este programa facuta, "Marinica, daca tu ai 2 mere si Vasilica are cu 3 mere mai mult, cite mere are Vasilica ?" . Desigur Vasilica transpira putin ca sa gaseasca raspunsul, dar invatatoarea il ajuta un pic si Vasilica ia premiul 2.
Daca copilul are noroc poate sa aiba o invatatoare cu multe probleme pe la Inspectorat sau pe la Minister, sau o invatatoare pensionara cu probleme de sanatate, sau chiar o invatatoare amatoare, (stagiara/sezoniera) neprofesionista, etc...
Intr-un cuvint, totul miroase a neprofesionism, a improvizatie fara finalitate, a derizoriu, a lipsa de viziune si de responsabiltate.
Oare nu ar fi normal sa stiu ca scoala de linga casa este o scola de nota 6, iar scoala din deal este o scoala de nota 9 ? Nu ar fi normal sa stiu ca profesorul X este un profesor de nota 5, iar profesorul Y este un profesor de nota 10 ? Concluzia : o scoala de calitate este o scoala care are criterii de evaluare eficiente pentru ea , ca institutie care ofera servicii publice, pentru angajatii sai si pentru elevi. Nu numai pentru elevi cum este acum.


office.andorsis@yahoo.com andorsis@gmail.com
Copyright-©-2007 Andorsis


Programul Pitagora - Clasa 1

Ciclul primar - perioada formarii operatiilor mentale fundamentale.

Intentia noastra este sa va punem la dispozitie o revista electronica pentru pregatirea curenta, dar mai ales avem in vedere pregatirea pentru performanta si nu numai(formarea operatiilor mentale fundamentale, formarea deprinderilor intelectuale esentiale, etc...) ...

Cuprinsul acestui capitol al revistei :

1.Manual clasa 1 - Teorie si teste recapitulative

1.Manual clasa 1 - Teste recapitulative

2.Culegere de probleme de matematica pentru clasa 1


1.Cum sa folosesti aceasta e-carte pentru a te pregati ?

1.In primul rind trebuie spus ca extrasele de mai sus sunt doar ilustrative pentru o carte inovatoare aflata la prima editie.

Auxiliar interactiv cu probleme de matematica pentru clasa 1 Pret:25

Culegere de probleme de matematica pentru clasa 1 Pret:25

Auxiliar interactiv pentru clasa 1:


Culegere de probleme de matematica pentru clasa 1:

2.Cartile reprezinta in fapt un manual si o culegere de probleme, aproximativ 400 de pagini dense de continut matematic original si inovator. Copiii la aceasta virsta au nevoie desigur de indrumare si supraveghere de aceea aveti posibilitatea sa va abonati lunar pentru a primi sprijinul necesar.

3.Cartea respecta programa propusa de Ministerul Educatiei, dar exercitiile sunt facute pentru a exersa valentele mintii omenesti nefolosite de manualele existente.

4.Pentru cei care vor o pregatire exceptionala si care au un copil talentat si inteligent aceasta este cartea cartilor. Pentru micile genii ignorate de scoala oficiala si ofilita am scris aceasta carte. Ei sunt cei care vor impinge Romania inainte, si lumea.

5.Cartea costa 25 RON fiecare, iar dupa ce comandati eu va trimit cartea/cartile prin posta.

6.Cum functioneaza sistemul de abonament: primiti lunar contra unei sume de 50 RON pe luna cite un CD/email cu exercitii si probleme, iar raspunsurile la testele de performanta/evaluare mi le trimiteti la fel sau prin posta. Prin email va raspund si la intrebari, etc...

2.Pentru cei care vor o pregatire exceptionala si care au un copil talentat si inteligent va propunem aceste carti speciale.

Ce cuprind aceaste carti: Exercitii si probleme de matematica pentru clasa, teme de casa, teste speciale pentru olimpiade si concursuri scolare, teste de inteligenta, teste de evaluare.

1. Exercitii si probleme de matematica care pot fi rezolvate în clasa în conformitate cu programa scolara actuala.

2. Tema de casa – exercitii si probleme care pot fi date ca tema pentru acasa.

3. Teste pentru isteti – exercitii si probleme suplimentare care sunt un bun antrenament pentru inteligenta si creativitate. Obisnuinta cu rezolvarea exercitiilor specifice testelor de inteligentta are o importanta practica imediata pentru ca ele devin probe la diverse concursuri de admitere si la angajarea în diverse corporatii.

4. Exercitii speciale – combinari, aranjamente, permutari, operatii cu multimi, algoritmi. Aceste exercitii sunt special concepute pentru a forma deprinderi de rationament esentiale pentru viata, si constituie o noutate pentru aceasta categorie de vârsta.Importanta acestor rationamente pentru viata omului modern, reclama o modificare a programelor.

Lipsa exercitiilor din capitolul combinatorica si algoritmi , care sa formeze mintea copiilor pâna la 12 ani , creeaza un handicap irecuperabil pentru majoritatea copiilor. De aceea speram ca învatatorii si profesorii vor aprecia sugestiile noastre.

Cartea aceasta este o cale catre libertate , inteligenta , creativitate si prosperitate pentru toti. Ea promoveaza o pregatire alternativa la actualele programe scolare si ,de aceea, este absolut necesara.

Nu-mi ramâne decât sa va doresc tuturor succes. Eu m-am straduit din toate puterile pentru voi , si sunt convins ca lucrarea mea este o provocarea care va rodi.

Daca ai dificultati scrie-mi .